2 weeks 2 days

U Kini, u gradu Wuhan, januara 2020. godine prijavljeni su slučajevi bolesti uzrokovane corona virusom. Bolest počinje povišenom tjelesnom temperaturom i kašljem, a u težim slučajevima može da se razvije upala pluća sa otežanim disanjem.

S obzirom na velika kretanja stanovništva Kine, posebno zbog proslave Kineske nove godine i pored velikih mjera ograničavanja kretanja stanovnika Kine i stavljanja u karantin čitavih gradova, vrlo brzo su se pojavili potvrđeni slučajevi i u drugim djelovima planete.

Utvrđeno je da se virus prenosi sa čovjeka na čovjeka i da može da se prenese i u periodu inkubacije (koja može da traje do dvije nedelje), bez vidljivih simptoma bolesti.

Simptomi bolesti su... OPŠIRNIJE

2 months 2 weeks

Poruka direktora EUROCONTROL-a Eamonn Brennan-a povodom 10 godina rada Agencije za civilno vazduhoplovstvo:

2 months 2 weeks

Agencija za civilno vazduhoplovstvo obilježila 10 godina rada

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obilježila je deset godina postojanja, a u prvoj deceniji izgrađena je u snažnu i kredibilnu vazduhoplovnu vlast. Rezultati Agencije priznati su od strane svih najvažnijih institucija i organizacija u Evropi i od Ujedinjenih nacija. Crna Gora je u vrhu zemalja po ispunjenosti međunarodnih ICAO standarda sigurnosti u civilnom vazduhoplovstvu, a takođe je u sistemu Jedna bezbjednosna kontrola, što znači da primjenjuje standarde jednake onim u državama članicama Evropske unije.

„Danas, nakon deset godina, imamo Agenciju čiji su kvalitet i rezultati priznati na evropskom i svjetskom nivou. To nije prizanje... OPŠIRNIJE