2 years 2 months

Izvor: avioportal.me

U okviru projekta eVazduhoplovstvo, Avioportal će svake nedjelje obraditi neki termin, zanimljivost, predstaviti pojedinu instituciju ili organizaciju iz svijeta vazduhoplovstva. Pratite eVazduhoplovstvo.

Nije tajna da postoje segmenti vazduhoplovstva koji često nisu vidljivi ni profesionalcima u vazduhoplovstvu, operativi. Današnja tema je jedna od takvih. Za detalje o tome šta je ECCAIRS i čemu služi dugujemo zahvalnost Agenciji za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, a o čemu se konkretno radi pročitajte u nastavku.

Šta je ECCAIRS?

Evropski koordinacioni centar sistema... OPŠIRNIJE

4 years 9 months

Održavanje visokog nivoa sigurnosti vazdušnog saobraćaja prioritet je za evropske vazduhoplovne vlasti, i to je u ovoj oblasti jedan od ključnih izazova, ocijenio je izvršni direktor Agencije Evropske unije za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) Patrik Ki.

U ovom trenutku imamo dva glavna izazova u civilnom vazduhoplovstvu. Prvi je da održimo najveći nivo sigurnosti, to je ono što javnost od nas očekuje, dok je drugi izazov u zaštiti životne sredine, da se osigura rast u vazduhoplovstu, ali na održiv način“, rekao je Ki u intervjuu za crnogorske medije Ki. 

Govoreći o održivosti u vazduhoplovstvu, Ki je kazao da se EASA aktivno bavi emisijama štetnih gasova vazduhoplova, kao i eko... OPŠIRNIJE

4 years 10 months

U britanskom časopisu Inside Industry Magazine objavljen je intervju sa direktorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Draganom Đurovićem. 

Sigurno nebo u Crnoj Gori

Intervju u originalu možete pročitati ovdje.