IN MEMORIAM

Dugogodišnji direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović preminuo je u 65. godini. 

Đurović je bio na čelu Agencije od 2009. godine do 2021. godine. 

U jednom periodu, od maja 2017. godine obavljao je značajnu funkciju člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC).

Bio je i član Osnivačkog odbora Organizacije za obuku Zajedničke vazduhoplovne vlasti (JAA TO), povezanog tijela ECAC-a koje ima dugu tradiciju za obuke u vazduhoplovnoj industriji.

Ovo je bilo i značajno priznanje za Crnu Goru, jer je prvi put imala predstavnika u rukovodećim strukturama neke od evropskih vazduhoplovnih institucija.

U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo će se pamtiti kao iskusan rukovodilac, jasne vizije i posvećenosti razvoju sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja. 

Đurović, koji je bio diplomirani pravnik, predsjedavao je Odborom Aerodroma Crne Gore, od februara 2007. godine do novembra 2009. godine. 

Bio je potpredsjednik Vlade Crne Gore od 2001. godine do 2007. godine. U tom periodu, obavljao je funkciju ministra unutrašnjih poslova od 2003. do 2005. godine, a bio je i vršilac dužnosti ministra inostranih poslova od maja 2002. do januara 2003. godine. 

Predsjedavao je sjednicama Vlade Crne Gore  od 5. novembra do 8. januara 2003. godine.

Biran je dva puta za poslanika Doma građana Skupštine Srbije i Crne Gore i pet puta za poslanika Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

Dragan Đurović je, između ostalog, bio  direktor novinsko - izdavačkog preduzeća Pobjeda, od 1995. do 2001. godine.