O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
16.05.2012.
Portal Analitika: Inspekcija vazduhoplova trećih zemalja i u Crnoj Gori
Direktor Evropske Agencije za bezbjednost vazdušnog saobraćaja (EASA) Patrik Godu i direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Dragan Đurović potpisali su danas u Kelnu Radni aranžman između EASA i Agencije za civilno vazduhoplovstvo koji se odnosi na SAFA - Sigurnosnu procjenu stranih vazduhoplova.

Više...
10.05.2012.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Albanija
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, g-din Dragan Đurović, i izvršni direktor Civilnih vazduhoplovstva vlasti Albanije, g-din Ervin Minarolli, polazeći od zajedničkog interesa da neposrednom dobrosusjedskom saradnjom doprinesu postizanju visokih uniformisanih nivoa standarda za civilno vazduhoplovstvo u skladu sa obavezama iz ECAA Sporazuma, potpisali su 07.05.2012. godine u Tirani Memorandum o razumijevanju između nadležnih organa za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Albanije.

Više...
20.03.2012.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Srbija
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, g-din Dragan Đurović i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, g-din Nebojša, potisali su 16. 03. 2012. godine Memorandum o razumijevanju kojim su potvrdili namjeru da unaprijede saradnju u oblasti vazdušnog saobraćaja, a posebno pri provjeri ispunjenosti uslova za važenje sertifikata za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi i primjeni mjera i aktivnosti pri praćenju sigurnosti (Safety) zajedničkog pružaoca usluga u vazdušnoj plovidbi (Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore d.o.o. - SMATSA) pri pružanju tih usluga.

Više...
05.03.2012.
Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Crne Gore i Vlade SAD
Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Sju Ketrin Braun, potpisali su Sporazum o vazdušnom transportu između te dvije zemlje.

Više...
10.01.2012.
Radio Antena M: Pohvale Agenciji iz Pariza
Agencija za civilno vazduhoplovstvo dobila je svojevrsnu novogodišnju čestitku iz Pariza -izvršni sekretar Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC) Salvatore Šakitano pohvalio je napore koje su Dragan Đurović, direktor Agencije, i njegovo osoblje uložili da se bezbjednost vazdušnog saobaćaja u Crnoj Gori usaglasi sa ključnim dokumentima ECAC-a.

Više...
17.11.2011.
Direktor Agencije se sastao sa Generalnim direktorom Direktorata za saobraćaj i transport Evropske komisije u Briselu
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Dragan Đurović je 14. novembra 2011. godine imao bilateralni sastanak sa Generalnim direktorom Direktorata za saobraćaj i transport (DG MOVE) u Evropskoj Komisiji Matthias Reuteom.

Više...
27.09.2011.
INFORMACIJA - održan High Level SSP Briefing
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo 07. septembra 2011. godine je održan High Level SSP Briefing. Sastanku su prisustvovali direktor Agencije, pomoćnica ministra saobraćaja, direktori aerodroma Tivat i Podgorica, accountable manager Montenegro Airlines-a, predstavnik SMATSA-e i predstavnik Vojske Crne Gore.

Više...
22.07.2011.
Potpisan Memorandum o razumijevanju između Agencije za civilno vazduhoplovsvo Crne Gore i Civilne vazduhoplovne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo g-din Dragan Đurović i generalni direktor Civilne vazduhoplovne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata g-dina Saif Mohammed Al Suwaidi potpisali su Memorandum o razumijevanju.

Više...
20.07.2011.
Bezbjedonosna vježba „Otmica vazduhoplova“

Na aerodromu Podgorica, 19.07.2011. godine održana je bezbjedonosna vježba „Otmica vazduhoplova“ u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti vazdušnog saobraćaja, usvojenim od strane Vlade Crne Gore i međunarodnim dokumentima ICAO-a. Radi se o jednoj od najkompleksnijih i najzahtjevnijih vježbi nezakonitog ometanja vazdušnog saobraćaja, obzirom da podrazumijeva angažovanje velikog broja učesnika i nadležnih organa.


Više...
11.07.2011.
Održan kurs - Sistem upravljanja sigurnošću (Safety Management System – SMS)
U Podgorici je u periodu od 5. do 8. jula 2011. godine u održan kurs iz Sistema upravljanja sigurnošću (SMS).

Više...
Strana: ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10