O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
26.07.2019.
Intervju direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo za britanski časopis Inside Industry Magazine
U britanskom časopisu Inside Industry Magazine objavljen je intervju sa direktorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Draganom Đurovićem.

Više...
23.07.2019.
Helikopteri - Sigurnosni prioritet u Evropi
U Evropi postoji preko 7.7 hiljada civilnih helikoptera koji su veoma važni za zajednicu, jer pružaju pomoć kao što su hitni medicinski transport, nadzor, pomoć policiji, a često se koriste i kao podrška sektoru poljoprivrede.

Više...
23.07.2019.
Postavljeni prvi „No Drone Zone“ znakovi u blizini crnogorskih aerodroma
U okviru intenzivne kampanje o sigurnom upravljanju dronovima, Agencija za civilno vazduhoplovstvo postavila je prve informativne znake o zabrani upotrebe dronova u zoni aerodroma Podgorica i Tivat.

Više...
11.07.2019.
Potpisana Izjava o kulturi povjerenja i pravičnosti
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Dragan Đurović, izvršni direktor Montenegro Airlines AD, Živko Banjević i izvršni direktor Aerodromi Crne Gore AD, Danilo Orlandić, su 10. jula 2019. godine u prostorijama Agencije za civilno vazduhoplovstvo, potpisali zajedničku Izjavu o kulturi povjerenja i pravičnosti (Just Culture Statement).

Više...
28.06.2019.
Održana radionica za pilote generalne avijacije
U organizaciji Agencije za civilno vazduhoplovstvo u Podgorici je (na Ćemovskom polju u prostorijama odobrene organizacije za obuku pilota Airways Aviation) 27.6.2019. godine održana je radionica za pilote generalne avijacije u Crnoj Gori sa ciljem osvježenja postojećih znanja, informisanja o regulatornim zahtjevima, razmjene iskustava i mišljenja.

Više...
10.06.2019.
Evidentirano 266 operatora dronova u Crnoj Gori
U Crnoj Gori je registrovano 266 operatora bespilotnih letilica – dronova, ali je broj dronova koji su u upotrebi značajno veći.

Više...
11.04.2019.
SAOPŠTENJE: Održan je seminar - Implementacija u praksi Kulture povjerenja i pravičnosti (Just Culture) - iskustva i izazovi
U organizaciji Agencije za civilno vazduhoplovstvo dana 9.4.2019. godine održana je radionica na temu implementacije principa Kulture povjerenja i pravičnosti (Just culture). Prezentacije tokom seminara su izlagane od strane predstavnika Agencije za civilno vazduhoplovstvo i Kontrole letenja Srbije i Crne gore SMATSA doo Beograd. Seminaru su prisustvovali predstavnici Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Aerodroma Crne Gore, Montenegro Airlinesa, SMATSA-e, Helihopterske jedinice MUP-a, kao i kolege iz Direktora za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije.

Više...
14.03.2019.
SAOPŠTENJE: Sigurnosna direktiva
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je izdala Sigurnosnu direktivu u vezi sa ograničavanjem operacija vazduhoplovima Boeing 737-8 „MAX“ i Boeing 737-9 „MAX“.

Više...
11.03.2019.
Sastanak direktora vazduhoplovnih vlasti Crne Gore i Sjeverne Makedonije
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Dragan Đurović i novoimenovani direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Sjeverne Makedonije Tomislav Tuntev sastali  su se 04.03.2019. godine u Podgorici.

Više...
07.03.2019.
Završena procjenjivačka misija ICAO
U periodu od 21. do 29. januara 2019. godine obavljena je procjenjivačka ICAO Koordinisana misija validacije. Nosilac procjenjivačkih aktivnosti u ime države bila je Agencija za civilno vazduhoplovstvo u kojoj je obavljen i najobimniji dio provjere.

Više...
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...